ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori compromès

29/9/2017 |

 

Ono introdueix l’obertura d’‘Egmont’ en el concert inaugural de l’OBC per la seva càrrega simbòlica, tot demanant que es respecti la “dignitat” de les persones

Basada en una obra de Goethe, Egmont tracta de la vida de l’heroi flamenc, el comte d’Egmont, que perd la vida lluitant per la independència del seu país i contra l’opressió de la monarquia espanyola. Interrogat sobre si és favorable a la votació de diumenge, el mestre Ono va sostenir: “No és una qüestió d’independència o no, sinó de la dignitat de l’ésser humà.” Segons el director japonès, la música és necessària per “respirar des del fons del cor i després sentir la felicitat de ser una persona”, i va prosseguir: “Si l’ésser humà està en perill de ser silenciat, colpejat o destruït, són situacions que no han de passar, és un principi, i vull parlar a l’audiència a través de la música.”

Egmont s’ha afegit a un programa en què brillarà l’Heroica i l’enrevessat Concert per a violí i orquestra en Re major de Txaikovski, que interpretarà el solista Julian Rachlin. “Som conscients que s’estan vivint moments difícils”, va afirmar. Després d’explicar que havia tocat a Croàcia, Kosova i Sèrbia en temps de guerra, així com a Israel, o bé a Kobe poc després del terratrèmol, va dir: “Desitjo que aquí no hi hagi aquest tipus de desastres; Barcelona és una de les meves ciutats preferides, i he canviat el vol de tornada per anar al Camp Nou a veure el partit, diumenge.”

El gerent de l’entitat, Lluís Tort, va dir que l’Auditori no té els comptes intervinguts com altres entitats culturals, però depenen del futur de la Generalitat: “Estem pendents de com es desenvolupen els esdeveniments.”

Neix Amics de l’OBC

Una de les novetats d’aquesta temporada 2017/18 és la iniciativa Amics de l’OBC, que neix de la societat civil. “Volem establir un vincle més afectiu amb l’OBC, viure de més a prop el dia a dia de l’orquestra”, explicava ahir Sigfrid Quer, el portaveu. Pertànyer als Amics tindrà alguns avantatges, com ara poder conèixer de prop l’orquestra.

Una de les primeres activitats serà El Tercer Temps, un espai de trobada que se celebrarà un cop al mes en acabar el concert i en què participarà algun músic, solista i el redactor del programa de mà. Altres projectes previstos són crear un club de música.

 

Valèria Gaillard
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet