ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Benet Casablancas, compositor resident a Bremen

24/6/2017 |

 

Benet Casablancas torna a ser notícia per la seva projecció internacional com a compositor. El compositor Benet Casablancas (Sabadell, 1956) ha estat designat com a figura resident a la ciutat alemanya de Bremen en una atenció cap a la seva obra que podrà ser escoltat en diversos concerts i, fins i tot, alguna estrena. Igualment, la seva faceta docent no quedarà al marge i oferirà diverses classes magistrals al Conservatori de Frankfurt i a la Hochschule de Bremen. 

La residència, factible gràcies al suport de l’Institut Cervantes de Bremen i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, es desenvoluparà al llarg d’aquest any i el proper en diverses ciutats alemanyes com Bremen, Frankfurt, Saarbrücken (Congresshalle) i Mannheim (Rosengarten), en col·laboració amb el New Babylon Ensemble de Bremen, la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern.

En aquesta període es donaran a conèixer una desena de composicions, principalment de cambra com les Sis glosses sobre textos de Cees Nooteboom; Albumblätt für Arriaga; Set haikus per a sextet; Ricercare per Chillida, per a violoncel sol o Epigrames cervantins per a piano, i Pastoral. Concertino per a saxòfon contralt i sextet. Algunes d’elles, per cert, interpretades en l’homenatge al Teatre Principal de Sabadell el passat març dins els actes pel seu 60è aniversari.

També a Catalunya i a l’Estat Espanyol

Dins la temporada de l’OBC a l’Auditori de Barcelona, els dies 24, 25 i 26 de novembre de 2017 es podrà escoltar el tríptic simfònic Tres interludis, mentre que Sogni ed Epifanie sonarà interpreta per l’Orquesta Nacional de España (ONE) els dies 8, 9 i 10 de juny de 2018, així com també ho farà en la temporada de la Deutsche Radio Philharmonie (Mannheim, 20 i 22 d’abril de 2018).

 

En el terreny de la música de cambra, destaca l’estrena mundial de Widmung (quartet de corda núm. 4), encàrrec del Quartet Casals, que l’estrenarà en la gira dedicada a la integral dels Quartets de Beethoven que el grup iniciarà properament per diverses ciutats europees, com Madrid, Barcelona, Londres, Torí i Viena.

Edicions

Finalment, en l’àmbit de les publicacions, i com a cloenda de la celebració del 60è aniversari de Benet Casablancas, és prevista la propera aparició d’un llibre monogràfic que repassi la producció musical i la trajectòria artística del compositor (Benet Casablancas. Arquitectures de l’emoció, amb direcció editorial de Javier Pérez Senz. Madrid: Unió Musical Edicions / Fundació SGAE, 2017) i la publicació de dos discs compactes editats per Sony Classical, amb el grup de cambra The London Sinfonietta, i per Columna Música, amb música per a piano. Igualment el gegant Naxos, el segell més actiu del planeta en el món de la música clàssica, editarà el cinquè CD amb obra del compositor. Cal recordar que la trajectòria compositiva de Casablancas ha estat reconegusa i guardonada amb diversos premis com el Nacional del Disco del Ministerio de Cultura 1998, el Ciutat de Barcelona 1992, el Nacional de Música de la Generalitat 2007 i el Nacional de Música del Ministerio de Cultura 013. Igualmente i no menys emotiu per a ell, cal citar el Premi "Projecció Internacional que l'Ajuntament de Sabadell va lliurar-li l'any 2011 per ser un dels compositors més rellevants de la seva generació i pel reconeixement internacional assolit. 

Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet