ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Quarta edició del Pòdium Matadepera

7/7/2017 |

 


podium-matadepera

Aquests dies té lloc la quarta edició del Pòdium Matadepera, sota la direcció artística de Peter Schmidt i Katia Michel. El Pòdium Matadepera té l’objectiu d’aplegar tres qualitats en una proposta única: presentar alguns dels millors solistes i músics de cambra de tot Europa en combinacions úniques; oferir una experiència propera per a la gent del poble i de la regió, amb assajos oberts i concerts participatius, i, finalment, ser referent d’una programació de cambra alternativa que combina obres consagrades del repertori amb noves obres, en concerts en què es contrasten i es complementen. Aquesta trobada de música de cambra s’emmarca en el 37è Festival Internacional de Música de Matadepera.

El Pòdium Matadepera 2017 ofereix quatre concerts de cambra de primer nivell, connectats emocionalment a través de les obres dels seus programes (2, 3, 5 i 6 de juliol, a les 20 h), en què es combinen obres mestres amb obres contemporànies poc conegudes que requeriran l’atenció i concentració del públic per aconseguir una experiència inoblidable. Ahir dimecres, 5 de juliol (18.30 h), prèviament al concert dedicat al compositor Franz Schubert, es va fer una xerrada sobre la vida i obra d’aquest compositor a càrrec del presentador de Catalunya Música Joan Vives. El Pòdium es va inaugurar l’1 de juliol passat amb un concert participatiu amb alumnes de conservatoris de la regió. I el 4 de juliol es va celebrar un altre concert participatiu, en què es va poder escoltar l’obra In C del pare del minimalisme Terry Riley. També, des del dia 28 de juny, s’ofereixen assajos oberts al públic a la sala d’actes del Casal de Cultura de Matadepera.

El Pòdium Matadepera segueix la iniciativa de festivals com el Podiumfestivalen d’Haugesund a Noruega, trobada d’èxit que ha inspirat la creació d’altres festivals – Pòdium Festival Mödling a Àustria o Pòdium Festival Croàcia, i altres nous festivals en altres països. Dels festivals Pòdium, en destaca el Pòdium Festival Esslingen d’Alemanya, guardonat amb premis internacionals i que en pocs anys s’ha convertit en referent d’una programació innovadora i d’alta qualitat. Aquest any Matadepera té com a convidat especial el director artístic del Pòdium Festival Esslingen i violoncel·lista Steven Walter.

Més informació en aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet