ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Músics consagrats i emergents al 7è Festival de Música del Monestir de Cervià de Ter

23/6/2017 |

 


monestir Cervià de Ter

L’Associació Amics de Cervià Antic i Ibercamera impulsen la 7a edició del Festival de Música del Monestir de Cervià de Ter, que un any més té la voluntat de dotar d’activitat cultural el conjunt romànic d’aquesta població. Aquest Festival, que tindrà lloc del 22 de juliol al 12 d’agost, vol donar més projecció i visibilitat al conjunt monàstic i a la seva tasca de recuperació i preservació del patrimoni. Els concerts tindran lloc a l’església romànica, que compta amb una capacitat de dues-centes persones i una acústica excepcional, tot esdevenint un marc incomparable per gaudir de la música i el patrimoni. Aquest any el Festival amplia la seva oferta i programa quatre concerts en dissabte (22 h), un més que en les edicions anteriors. Una programació que es caracteritza per la presència de músics consagrats i emergents, tant del país com internacionals, i per un repertori eclèctic que va de Bach a Brotons.

Arnau Tomàs

Arnau Tomàs

El violoncel·lista Arnau Tomàs inaugurarà el Festival el 22 de juliol, al costat de Kennedy Moretti, que l’acompanyarà al clavicèmbal. Junts interpretaran les tres Sonates per a viola de gamba i clave de J. S. Bach. Els seguirà, el 29 de juliol, l’actuació del violinista Eric Silberger –alumne de Pinchas Zukerman i que inaugurarà la 34a temporada d’Ibercamera–, que amb el pianista Marc Heredia oferiran a la primera part repertori contemporani català –amb obres de Mompou, Montsalvatge i el Sonatí de la rosada de Toldrà–, i a la segona part grans obres del repertori violinístic, com són els Capricis de Paganini i la Sonata per a violí i piano de Franck.

Eric Silberger

Eric Silberger

Ja a l’agost, el dia 5, el Trio Fortuny –format per Joel Bardolet, violí; Pau Codina, violoncel; Marc Heredia, piano– interpretarà grans trios del Romanticisme, com el número 1, op. 8 de Brahms o el número 2 de Schubert, i també el Requiem trio de Salvador Brotons. Finalment, el 12 d’agost clourà el Festival la jove pianista russa Varvara amb obres de Mozart, Schubert i del mestre català del teclat pare Soler.

Trio Fortuny

Trio Fortuny

L’església del monestir de Santa Maria de Cervià de Ter, fundada l’any 1053, va ser restaurada l’any 1999 per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Cervià de Ter. Fou en aquell moment quan es van localitzar i restaurar les pintures murals del transsepte, datades de mitjan segle XII i que constitueixen un dels millors exemples de pintura peitavina a Catalunya. Durant aquest darrer any s’han organitzat diferents activitats per donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic del monestir i, en general, del centre històric de Cervià de Ter, que està a punt de ser declarat Conjunt Històric d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Un dels moments més interessants es produeix cada any durant les Jornades Europees del Patrimoni, en les quals hi ha portes obertes i s’efectuen nombroses visites guiades per a grups d’arreu del territori.

Varvara. © Jordi Roca

Varvara. © Jordi Roca

Les entrades per als concerts del Festival (de 15 i 20 euros) i els abonaments (48 euros) ja es poden comprar a través de l’Associació Amics de Cervià Antic i del web www.ibercameragirona.cat. Els joves menors de 26 anys podran gaudir d’un 50% de descompte tant en l’entrada solta com en l’abonament.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet