ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Pla a Sant Cugat per ser un referent en música clàssica

8/6/2017 |

 

 

Fins al 2021 s’han dissenyat mesures en consens per crear una oficina de promoció i difusió, la marca ‘Viu la clàssica’ i accions de formació

S’ha dotat amb 3,6 milions i la voluntat és atreure públic nou

L’encarregat de redactar el pla ha estat el músic i professor de música Xavier Blanc, que ha tingut la col·laboració de gairebé tots els agents del sector de la ciutat i de Catalunya. Un mostra d’això es que algunes de les accions compreses en el document tenen també el protagonisme de professionals de referència com ara Antoni Ros-Marbà, que impartirà un curs internacional de directors d’orquestra, i el músic Jordi Savall i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

A partir del treball de diagnosi previ fet recollint les opinions dels agents relacionats amb la musica clàssica, s’han acabat definint els eixos principals del pla. Entre les mancances detectades, el document recull la necessitat de crear una coherència cultural a curt, mitjà i llarg termini que sincronitzi l’estratègia de l’Ajuntament amb les nombroses propostes musicals del municipi i la necessitat de crear comissions de professionals per valorar correctament les ajudes que s’atorguen. També demanaven la potenciació de les activitats proposades per la taula de la música atenent al factor de cohesionador socials de les entitats, l’adequació d’espais i equipaments mentre s’analitza la viabilitat d’una Sala B al costat del Teatre-Auditori i se censura la manca d’iniciatives institucionals per promoure cicles de concerts que donin cabuda a la música simfònica, la de cambra, el lied, l’antiga, la contemporània, la coral, o els concert familiars. La necessitat d’atreure nou públic, sobretot el digital, o “fidelitzar” els estudiants de música i les seves famílies per anar concerts són altres punts destacats.

Accions estratègiques

Basant-se en la diagnosi el pla preveu quatre accions estratègiques: articular i vertebrar el sector atenent la diversitat, potenciar la formació musical per contribuir a la creació de nous públics, impulsar accions que facin accessible la música i promoure la seva creació, producció i difusió. Els 3,6 milions per executar-lo serviran per crear una oficina per a la promoció i difusió de la música clàssica, amb seu a l’Escola de Música; potenciar la marca Viu la clàssica i posar en marxa programes específics per a mestres de primària.

J.A
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet