ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un festival en què les 6 cordes són protagonistes

7/6/2017 |

 

La 14a edició del Festival de Guitarra portarà una vintena de concerts aquest estiu a Girona i comarques

Girona ciutat tornarà a obrir i tancar el festival amb una programació que va del juliol al setembre. La selecció de concerts torna a ser, com sempre, eclèctica, dominada per la música clàssica de tots els temps, de la renaixentista a la contemporània, amb dosis de rock, jazz, flamenc i música popular d’arreu. En la mateixa jornada inaugural, que tindrà lloc el 13 de juliol, s’oferirà un tastet de cadascun dels estils als quatre escenaris que hi haurà en diferents punts de la ciutat: Pedro Salazar i Dani Sánchez, a l’escenari flamenc situat al +Cub (20 h); Carlos García-Benítez, a l’escenari clàssic del Cafè Le Bistrot (20 h); 13th Magic Skull, a l’escenari pop-rock de la plaça del Pou Rodó (20 h), i Dani Pérez Trio, a l’escenari jazz del Sunset Jazz Club (21 i 22.30 h).

I una demostració que la guitarra té és un instrument versàtil la farà el francès Arnito amb el recital de flamenc-jazz fusió a partir de composicions pròpies per a la seva guitarra de set cordes (centre cívic d’Empuriabrava, 14 de juliol, i Fundació Valvi, 16 de juliol). El Mèxic romàntic i revolucionari es farà a través d’Hugo Acosta a la capella de l’Antic Hospital de Sant Miquel de Tossa de Mar (15 de juliol). I la sensibilitat, expressivitat i musicalitat d’Enrique Muñoz tornaran a sentir-se en la seva actuació a la Casa de Cultura (19 de juliol). Al mateix escenari, l’endemà, es presentarà la Girona Eclèctic Trio, que suposa el retorn als escenaris del guitarrista gironí Marc Armengol, acompanyat per Toni Lopera al baix i Ruben Berengena a la bateria. El festival no s’ha oblidat de fer un homenatge a Paco de Lucía, que serà a càrrec de Pedro Navarro Duo (21 de juliol).

El 22 de juliol a Santa Cristina d’Aro i el 25 de juliol a l’Escala, actuaran Carlos García-Benítez i Josep Manzano (el director del festival) presentant un programa centrat en Granados i les sis primeres danses espanyoles. I a la biblioteca Iu Bohigas de Salt el Trio Concertante oferirà una vetllada llatina (26 de juliol), mentre a l’església de Fanals de Platja d’Aro l’italià Maurizio di Fulvio evocarà sabors mediterranis (3 d’agost). A Castelló d’Empúries el 4 d’agost es podran assaborir aires del tango i a Palamós, el 13 d’agost, un nou viatge musical per l’Amèrica Llatina. A Platja d’Aro, el 14 d’agost, hi actuaran Eduardo Pascual i Carlos Ángel Fernández (violoncel), i a l’Escala el 17 d’agost, Pedro Burruezo, Maia Kanaan i Jordi Ortega faran un tastet de peces de tres cultures d’època medieval. I com a concert de cloenda hi haurà l’oportunitat de gaudir d’un dels quartets de guitarres més prometedors d’Europa, Erlendis Quartet, a la Casa de Cultura.

Concerts a l’Espai Gironès

Encara amb els artistes que actuaran sense concretar, també s’ha avançat que s’oferiran concerts de petit format a l’Espai Gironès de Salt els dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol a l’àrea de restauració d’aquesta gran superfície, que s’ha incorporat com a patrocinador oficial del festival.

Jordi Camps i Linnell
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet