ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marca Albéniz

5/6/2017 |

 

La fundació del compositor es fixa l’objectiu de situar Camprodon “en el mapa internacional de la música”

 
La 32a edició del Festival Albéniz es nodreix de 13 concerts entre el 9 de juliol i el 16 d’agost

En paral·lel a la celebració, entre el 9 de juliol i el 16 d’agost, de la 32a edició del Festival Albéniz, la fundació que porta el nom del compositor nascut a Camprodon vol incrementar els esforços per tal de col·locar aquest municipi del Ripollès “en el mapa internacional de la música”. Així ho va explicar, en la presentació fa uns dies del festival, el patró de la Fundació Albéniz –i besnet del compositor– Alfonso Alzamora, per qui Camprodon hauria de representar per als amants de l’obra d’Albéniz el que Bayreuth representa per als de Wagner i Salzburg per als de Mozart. “És un objectiu molt ambiciós, però ho tenim tot a favor per aconseguir-ho”, va assegurar . “El Museu Albéniz déu-n’hi-do com n’és, d’important, però sens dubte es pot convertir en un lloc millor.”

Un element, sens dubte, important per assolir aquest estatus és, naturalment, el Festival Isaac Albéniz, que oferirà tretze concerts en la seva 32a edició, prevista entre el 9 de juliol i el 16 d’agost. Entre els artistes que hi participaran destaquen noms com els de la soprano argentina Mercedes Gancedo, que cantarà obres de compositors catalans i llatinoamericans acompanyada del pianista Francisco Poyato; Fanny Cobus i François Ragot, que faran un duet de viola i violoncel; la pianista coreana Min Jung Kym; Òscar Martín, que interpretarà la Suite Ibèrica; i el pianista Guillermo González, que clourà el festival amb la soprano Magdalena Lamas i el poeta Antonio Carvajal. “Tot i el seu esperit modest, el festival [que té un pressupost de 20.000 euros] és un projecte vital per a Camprodon”, va assegurar Xavier Sala, alcalde del municipi, en una presentació realitzada, per primer cop, al Cercle del Liceu de Barcelona.

Els concerts, a més del monestir de Sant Pere, se celebraran enguany a l’església del Carme i es complementaran amb la 16a edició del Curs Internacional de Música, que per primer cop inclourà un concurs de piano entre els seus alumnes.

Guillem Vidal
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet