ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El compositor Jordi Nus estrena una obra dedicada a Màrius Torres

30/5/2017 |

 


Jordi Nus

Jordi Nus

Dissabte que ve, 3 de juny, el compositor català Jordi Nus, fincat a Nova York, estrenarà una obra inspirada en l’obra poètica de Màrius Torres, coincidint amb el 75è aniversari de la seva mort. L’estrena serà a càrrec del conjunt de cambra LleidArt Ensemble, sota la direcció de Xavier Puig, a l’Auditori Enric Granados de Lleida (20 h). Amb aquesta obra, encàrrec del LleidArt Ensemble, i que porta per títol Tanys sense delit (inspirada en el poema Faula al gust antic), Nus culminarà simbòlicament la tasca que volia fer Màrius Torres just abans de morir: musicar alguns dels seus versos, motiu pel qual el poeta estava estudiant harmonia.

Jordi Nus, de 28 anys i nascut a les Borges Blanques, resideix als Estats Units des del 2014, quan s’hi va instal·lar per estudiar el Màster en Bandes Sonores de la Universitat de Nova York. L’any 2015 va guanyar el concurs de músiques de cinema de la universitat i va aconseguir la beca Alan Menken, reconegut compositor que ha guanyat diversos premis Oscar, Globus d’Or i Grammy. Nus, llicenciat en composició per l’ESMUC, va guanyar el Concurs de Composició de l’Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya, un accèssit al Concurs Internacional Amadeus de composició coral d’Extremadura i tres accèssits del Premi Ciutat de Reus per a corals infantils. Algunes de les seves composicions, orquestracions i arranjaments han estat interpretats en sales com ara el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya o l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Màrius Torres

Màrius Torres

Aquest 2017 es commemora el 75è aniversari de la mort del lleidatà Màrius Torres, un dels poetes més emblemàtics de la literatura catalana del segle XX. Màrius Torres va morir als 32 anys al sanatori de Puig d’Olena, al terme municipal de Sant Quirze Safaja, després d’haver-hi ingressat als 25 anys en contraure la tuberculosi. El seu traspàs va arribar quan havia començat a estudiar harmonia per musicar alguns dels seus versos. És per això que el LleidArt Ensemble ha volgut que el jove compositor ponentí Jordi Nus reprengui aquella tasca. L’obra de Nus forma part del concert “Primaveres”, la nova producció d’aquest 2017 de l’orquestra de cambra, que arriba després “Keep calm & Merry Christmas”, “Cartes a Granados”, “El petit piano”, “Aqua”, “Montsech” o “El carnaval dels animals”.

LleidArt Ensemble

LleidArt Ensemble

El programa “Primaveres” celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient. Una hora abans del concert, el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó unirà música, art i compromís en una xerrada oberta al públic. Al costat de l’estrena de Jordi Nus, que tancarà el concert, el LleidArt Ensemble interpretarà “La primavera” de Les quatre estacions de Vivaldi, Appalachian spring suite de Copland i Primavera porteña de Piazzolla. Les entrades (a 12 i 10 euros) es poden comprar a través d’aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet