ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La setmana Bach. Una bola que creix

26/5/2017 |

 

Presentació a la Filmoteca de Catalunya de la cinquena edició de Bachcelona. Els seus creadors, Daniel Tarrida i Pau Jorquera, mitjançant el Bach Zum Mitsingen organitzen, un any més, la seva proposta mantenint-se fidels a la fórmula que els ha funcionat i que els fa diferents. Una fórmula basada en la originalitat, la innovació i bastida sobre la qualitat dels intèrprets, una constant. Enguany al Bachcelona seguim percebent aquella voluntat explicita per creuar la música del mestre amb altres disciplines, fusionant Bach amb tot el que sigui possible. Es tracta de presentar les seves obres de forma diferent. Estirant el perímetre, anant sempre un pèl més enllà, a la recerca de nous públics.

Amb aquest original i personalíssim plantejament podrem, a partir del proper 19 de juliol i fins el 25, seguir gaudint d’experiments que han funcionat com ara el BachDomèstic, on un petit grup d’espectadors assistiran a concerts en cases particulars; o al Bachmosferes, tastant vins al Marès;  amb la presència d’un fix extraordinari com Ton Koopman que hi segueix apostant i que es concentrarà en una masterclass i en el Bach per a nens. Igualment podrem endinsar-nos a noves sensacions amb el Cubach, fusionant música cubana amb Bach al Jamboree; o amb Marimbach, amb una provocadora interpretació de les Golberg amb marimbes (!).

Una proposta no apta per a ortodoxos, artesanal i transversal, carregada d’il·lusió, a la que cal apropar-se amb la ment i l’oïda ben oberts i saber gaudir de la tangencialitat des de noves perspectives projectades sempre des de la meravellosa música del Kantor. 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet