ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Carles Marigó tanca la seva residència musical a La Pedrera amb un recital a piano sol

17/5/2017 |

 

 

  • El concert d’aquest diumenge s’obre amb els Moments musicals de Schubert, que donen nom al seu àlbum - debut presentat fa només una setmana
  • Marigó és un dels pianistes més interessants de la seva generació i destaca pel seu vessant com a compositor i improvisador


Concloses ja les residències musicals del violinista Joel Bardolet i de la flautista Elisabet Franch, respectivament, aquest diumenge, 21 de maig, a les sis de la tarda, el pianista Carles Marigó actuarà per tercera a l’Auditori de la Fundació Catalunya–La Pedrera, a manera de cloenda d’una residència que ha permès al pianista blanenc mostrar-se des de diferents vessants: a duo al costat de la violinista Sara Cubarsi, en format cambrístic gràcies a un concert amb trio de corda i piano i per últim a piano sol, coincidint amb la sortida del seu disc – debut, Moments (SEED 003), presentat fa només una setmana en concert.
 
La de Marigó és una de les veus interpretatives més interessants del moment atès que combina un pianisme pulcre i fins a cert punt virtuós amb una veu pròpia que desenvolupa a recer de la seva faceta com a compositor i improvisador.
 

 



El programa del concert d’aquest diumenge s’obre amb els Moments musicals de Franz Schubert (1797 – 1828), obra en sis moviments que fa al·lusió directa a la sortida del seu disc, en què Marigó estableix un diàleg entre el cicle de Schubert i els Moments musicals de Serguei Rakhmàninov (1873 – 1943), a banda d’incloure-hi les seves pròpies improvisacions i un bonus track al costat de l’improvisador Marco Mezquida. El debut discogràfic de Marigó ha comptat amb el suport de Catalunya Música, en el marc de les accions destinades a celebrar el 30 aniversari de l’emissora. El recital d’aquest diumenge es completa amb l’energètic Concert italià BWV 971 de J. S. Bach (1685 – 1750) i, ja a la segona part, l’exigent Sonata per a piano en Si menor S.178 de Franz Liszt (1811 – 1886), una peça que Carles Marigó estima especialment i on desplega tots els seus recursos tècnics i expressius.
 
El d’aquest diumenge serà el darrer dels tres concerts de la residència de Marigó: aquest projecte de residències musicals de la Fundació Catalunya-La Pedrera, iniciat la temporada 2012-13, s’ha consolidat en el seu objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.
 
Per últim, avançar que Carles Marigó tocarà en el marc de la programació Estiu al Palau, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, el proper 24 d’agost a dos quarts de sis de la tarda, presentant el programa Ibèrics, una selecció de música d’autors peninsulars que ja ha rodat abastament arreu de l’Estat espanyol amb gran èxit de públic i crítica.
Veure: http://www.palaumusica.cat/ca/carles-marigo_471037
 
Us proposem recuperar l’entrevista que el programa Assaig general de Catalunya Música va fer a Carles Marigó el 10 de maig passat, a propòsit de la sortida del seu disc i del concert a La Pedrera (inclou actuació en directe):
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/assaig-general/el-pianista-carles-marigo-ens-regala-un-retrat-musical-en-directe/audio/962217/

 


Seed

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet