ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La música i l'humanisme protagonitzen el V Festival de Música Antiga del Monestir de Poblet

9/5/2017 |

 

Aquest matí s’ha presentat al CaixaForum de Barcelona la programació del V Festival Internacional de Música Antiga que organitza el Monestir de Poblet, en col·laboració amb la Fundació CIMA, i amb el mestre Jordi Savall com a director artístic. Els concerts tindran lloc els dies 11, 12, 13 d’agost i en aquesta edició s’incorpora com a novetat la celebració d’una taula rodona abans de cada espectacle.

Enguany, la programació del Festival posa l’accent en la música i l’humanisme com a nexes d’unió entre cultures i religions. Així, el monestir cistercenc habitat més gran d’Europa acollirà un concert a l’entorn d’Erasme de Rotterdam i Luter, els precursors del protestantisme; i un altre en què es recreen els viatges del musulmà Ibn Battuta, que va arribar a la Xina per conèixer de primera mà tant la música del país com els fonaments del taoisme. El recorregut el completa una visita musical a la França barroca de Marais, Couperin, Lully i Sainte-Colombe.
 
Abans de cada concert, a les 20:00h, es celebrarà una taula rodona en què dues personalitats reflexionaran a l’entorn del contingut de cada programa. El primer dia del Festival Manuel Forcano i Georges Corm reflexionaran sobre “L’Islam i l’Occident; ahir i avui”. El segon dia, Ramón Andrés i Jordi Savall parlaran de “Cultura i Societat; l’Esperit d’Europa” i abans del concert sobre Erasme i Luter, Lluc Torcal parlarà amb Ricardo García Cárcel sobre la Reforma i la Contrarreforma.
 

En la roda de premsa de presentació del Festival, Jordi Savall ha destacat que els concerts proposats són “programes que intenten situar-nos en el que avui vivim a Europa, aprofundint en la reflexió sobre l’espiritualitat, i sobre la necessitat de recuperar i aprendre de la bellesa de cultures passades que tenim oblidades”. En aquest sentit, ha assenyalat que la cultura “no pot ser només un element de diversió o gaudi personal per a les elits, sinó que ha de ser una eina de reflexió per conéixer el món del passat i així aclarir quin és el món que volem en el futur”.

 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet