ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Pasqua es consolida com a referent de la música clàssica

18/4/2017 |

 

 

La setena edició del certamen de Cervera aconsegueix atraure uns 2.000 espectadors

Més produccions pròpies i recuperar repertori, fites de futur

Sauret, que enguany s'ha estrenat en el càrrec, apunta que entre els objectius que es marca amb vista a properes edicions hi ha, a part de continuar conquerint nous públics, apostar per creacions pensades expressament pel festival per donar projecció a la cita i recuperar repertori desconegut de la música clàssica catalana. El programa d'enguany ha inclòs com a concerts més destacats l'homenatge a Beethoven de l'orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida o les actuacions de la soprano i arpista Arianna Savall, filla de Jordi Savall, al capdavant de l'Hirundo Maris Trio, al costat del seu marit, el tenor noruec Petter U. Johansen, i Miquel Àngel Cordero al contrabaix; i la polifònica de Puig-reig, una de les formacions corals més prestigioses de Catalunya, que va tenir molts aplaudiments.

Amb un pressupost de 78.000 euros, el tret de sortida el va fer, el 6 d'abril, la companyia Vaivé, amb Brodas Bros, i una proposta que combinava la música tradicional i la dansa contemporània, com ara el hip-hop. Una actuació que va aplegar més de 800 escolars de diferents centres educatius de la Segarra i que van omplir el Gran Teatre de la Passió. El Paranimf de la Universitat de Cervera va rebre una de les produccions pròpies del festival: el concert Les noves veus corals, per part del cor infantil Amics de la Unió i els cors del Conservatori de Cervera.

 

Recta final amb maridatge de jazz i vins

Una de les propostes més especials i singulars del Festival de Pascua de Cervera, que enguany ha celebrat la setena edició, va ser la que es va viure dissabte a la nit a l'Auditori Municipal. Una proposta musical amb un maridatge de jazz i vins en què el reconegut pianista Ignasi Terraza va posar música als vins que es van poder degustar a través de les recomanacions de l'expert sommelier Jordi Martínez.


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet