ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La música que ens toca: l'OBC presenta nova temporada

15/4/2017 |

 

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya centrarà la seva nova temporada en l’etapa que va de la segona meitat del S.XIX a l’actualitat i interpretarà un gran nombre d’obres que encara no ha tocat mai. Kazushi Ono, director titular de l’orquestra, afronta la seva tercera temporada com a director titular amb 8 programes d’alta intensitat i la celebració del centenari Bernstein.

Foto de la campanya de la Temporada 2017-2018 de l’OBC.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta una nova temporada sota el lema “La música ens toca”. En paraules de Joaquim Garrigosa, director de l’Auditori, “estrenem nova temporada i una nova imatge que vol reforçar el poder de la música a l’hora de transmetre emocions”.

L’OBC oferirà 19 primeres audicions com el Rèquiem de Dvorák o el Concert per a piano núm.1 de Prokófiev, i també 5 estrenes d’obres contemporànies de compositors com Parra, Cruixent, Palomar o Ros Marbà. Alguns dels convidats de luxe seran Maria Joao Pires, Julian Rachlin, Martin Fröst, Frank Peter Zimmermann, Vilde Frang, Daniel Müller-Schott i l’Ensemble Intercontemporain.

Kazushi Ono afronta la seva tercera temporada com a director titular amb 8 programes d’alta intensitat i la celebració del centenari de Leonard Bernstein. Ono posarà als faristols de l’OBC una de les grans obres de Bernstein, La simfonia núm. 3 “Kaddish”, de la qual se’n farà la primera audició a l’Auditori. La commemoració del centenari l’obrirà la projecció de l’oscaritzada pel·lícula West Side Story en pantalla gegant mentre l’OBC n’interpreta la magnífica banda sonora de Bernstein en directe.

La història d’amor entre Tony i Maria no serà l’única proposta cinematogràfica de la temporada. El cicle OBCinema, portarà a l’Auditori E.T. L’Extraterrestre, tot un clàssic de Steven Spielberg amb la música de John Williams; i Fantasia, un guió inspirat a partir de les grans obres de la música de clàssica de Bach a Txaikovski i de Beethoven a Stravinsky. Els grans musicals també sonaran de la mà de l’OBC que dedicarà el concert Una nit a Broadway a Andrew Lloyd Webber, pare de melodies immortals com les de Cats, El Fantasma de l’Òpera o Evita.

Aposta pel nou talent musical

A la Temporada 17-18 quatre soliestes emergents debutaran amb l’OBC durant l’Emergents Barcelona Musica Festival que se celebrarà del 3 a l’11 d’abril de 2018 i reunirà a l’Auditori més de 30 talents nacionals i internacionals. El públic podrà escoltar el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, que amb només 17 anys ha estat guanyador de la BBC Young Musicians Competition 2016.

Un altre dels talents presentats serà el baríton català Josep Ramon Olivé, guanyador del primer premi de la Händel Competition de Londres al 2015. El pianista del cap de setmana serà Rémi Geniet, reconegut com el guanyador més jove de la història de la Bonn International Competition. I per tancar el repartiment de talent, l’Ona Cardona, clarinetista destacada de casa nostra, guanyadora, entre d’altres, del Primer Palau.

Podeu consultar tota la programació de la Temporada 2017-2018 de l’OBC aquí.

Coralí Pagès
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet