ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Òpera i dansa al Festival Castell de Peralada

8/4/2017 |

 

'Madama Butterfly', producció estrella d'una edició en què es programaran tres estrenes operístiques

Per primer cop la dansa obrirà i tancarà el festival, amb Béjart Ballet Lausanne i Acosta Danza

Quatre joies al Castell de Peralada

El Festival Castell de Peralada presenta una Madama Butterfly coproduïda amb Deutsche Oper Am Rhein | Arxiu Festival Castell de Peralada
Ja s'ha presentat la programació completa del 31è Festival Castell de Peralada, que tindrà lloc del 6 de juliol al 17 d'agost. Serà una edició que tindrà com a punt àlgid l'estrena de Madama Butterfly, l'emblemàtica òpera de Giacomo Puccini, els dies 7 i 9 d'agost. Entre els punts d'interès d'aquesta nova producció, que situa l'acció a la ciutat de Nagasaki durant la Segona Guerra Mundial, hi haurà la direcció escènica de Joan Anton Rechi, la participació del Cor del Gran Teatre del Liceu i l'Orquestra Simfònica de Bilbao, la soprano Ermonela Jaho i el tenor Bryan Hymel en el paper protagonista, així com les del baríton Carlos Álvarez –veu habitual a Peralada– i la gironina Gemma Coma-Alabert, l'artista resident en aquesta edició.  

Al costat d'aquesta hi haurà dues produccions operístiques més: la versió semiescenificada de Dido and Aeneas, d'Henry Purcell, amb Paul Agnew digirint l'Acadèmia Barroca Europea d'Ambrosay, i l'estrena absoluta de la nova òpera d'Alberto García Demestres, La straordinaria vita di Sugar Blood, amb un imaginatiu llibret escrit a quatre mans amb la filla de Luciano Pavarotti, Cristina, que reflexiona sobre la realitat quotidiana de les persones diabètiques. A més, García Demestres rebrà enguany la Medalla d'Honor del Festival per la seva prolífica i sostinguda relació amb el Castell de Peralada.

L'aposta per la dansa és un altre dels eixos d'aquesta edició, que s'obrirà el 6 i 7 de juliol amb el Béjart Ballet Lausanne homenatjant el seu fundador, Maurice Béjart, a deu anys de la seva mort, i es tancarà el 17 d'agost amb una altra actuació sonada: la presentació de la nova companyia cubana del ballarí Carlos Acosta, després que aquest es retirés la tardor passada a Londres.

Una altra data destacada serà la del 8 de juliol, en què l'Orquestra Nacional del Capitole de Tolosa de Llenguadoc, dirigida per Tugan Sokhiev, debutarà al festival amb un programa integrat pel Prèlude à l'après-midi d'un faune, de Debussy; els Quadres d'una exposició, de Mussorgski, i les Quatre últimes cançons, de Strauss, amb la veu de la soprano Iréne Theorin.

Els recitals lírics a l'Església del Carme els protagonitzaran el tenor Gregory Kunde i les sopranos Pretty Yende, Ainhoa Arteta i Julia Lezhneva, i en l'apartat pianístic hi haurà diversitat i contrastos: el català Ignasi Cambra tocarà el 3 d'agost i el mediàtic James Rhodes l'11 d'agost.
 

Brian Ferry Foto: Arxiu Castell de Peralada


De Malú a Brian Ferry
Pel que fa als concerts que s'aparten de l'àmbit líric o clàssic, a l'actuació anunciada fa unes setmanes de Franco Battiato cal afegir-hi les de Katie Melua (15 de juliol), Bryan Ferry (21 de juliol), Malú (10 d'agost), Diego el Cigala (12 d'agost), Jarabe de Palo (15 d'agost), l'actriu Juliette Binoche recordant les cançons de la diva de la Chanson Barbara (29 de juliol) i el musical infantil Geronimo Stilton (14 d'agost).

Jordi Martí Fabra
440Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet