ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Claret tocarà quatre Suites de Bach en el marc de la temporada de l'Orquestra Camera Musicae

28/3/2017 |

 

 


L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona programa aquest diumenge, un recital del seu artista resident, el violoncel·lista Lluís Claret, centrat en la figura de Johann Sebastian Bach així com en el record a la persona i trajectòria de Pau Casals, commemorant així la celebració recent del 140 aniversari del seu naixement.
 
En paraules de Tomàs Grau, director titular i artístic de l’Orquestra, ‘Aquest és el primer recital que programem en el marc de la nostra temporada estable de concerts de producció pròpia al Palau, és per això que no podia ser un recital qualsevol’, assegura. ‘S’escauen diverses motivacions que ens han portat a convidar Lluís Claret: la primera, el recent 140 aniversari del naixement de Pau Casals, els valors del qual són per a nosaltres una font d’inspiració constant; i la segona és que Claret enceta aquesta temporada la seva residència artística amb nosaltres, un fet que implicarà desenvolupar diversos programes com a solista però també d’altres més específics, amb caràcter divulgatiu i de perfeccionament per als cel·listes –i la corda, per extensió- de l’Orquestra’, assegura.
 
En aquest recital que Claret també realitzarà el dissabte 1 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a l’Auditori de l’Escola de Música del Vendrell (seu de l’Orquestra OCM), el músic andorrà combina les tonalitats de quatre de les Suites per a violoncel de Bach. Concretament, les números 2, 4, 1 i 3, començant per la número 2, de to marcadament intimista, amb la voluntat de propiciar un crescendo en la pròpia dinàmica del recital.
 
L’Orquestra Camera Musicae tornarà al Palau de la Música en format orquestral el proper 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les sis de la tarda, per oferir un dels concerts més destacats de la seva cinquena temporada al costat de la prestigiosa clarinetista alemanya Sabine Meyer, amb qui tocarà el conegut Concert per a clarinet i orquestra KV622 de Mozart, entre altres obres. Abans, però, col·laborarà amb un altre nom propi de l’escena internacional: la violinista Patricia Kopatchinskaja, amb la qual l’Orquestra, dirigida pel seu titular Tomàs Grau, interpretarà el Concert per a violí i orquestra op. 47 de Jean Sibelius en un únic concert a Catalunya el proper dimarts, 11 d’abril, a dos quarts de deu del vespre, al Teatre Fortuny de Reus.

 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet