ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Temporada d'Ibercàmera. Una excel·lència creixent

26/3/2017 |

 

Presentació a Barcelona de la 34ª. temporada d’Ibercàmera, una oferta que es manté fidel a la qualitat i amb un lent però continuat ritme de creixement, tant pel que fa al nombre de concerts com als abonaments. La temporada 2017-18 conté deu concerts oficials més dos d’extraordinaris i podríem definir-la de continuïtat atenent a la quantitat de noms que repeteixen, com Argerich, Pires o Gergiev. I sens dubte alguna cosa han de fer bé Josep Maria i Francesc Prat, Montserrat Crespo i companyia quan, tot i la generosa oferta de la programació de clàssica a Barcelona, mantenen una taxa de retenció d’oients propera al 50%, quelcom realment extraordinari.

Ibercàmera ha assolit un grau d’excel·lència bastida d’una banda en el coneixement del públic al que s’adrecen, al fet d’haver teixit any rere any un subtil cercle de complicitats amb mànagers i intèrprets de primer nivell mundial, i a un necessari i innegable bon gust i intuïció, gràcies als quals dissenyen temporades farcides d’estrelles consolidades a nivell mundial (com les ja citades on també hi caben Schiff o Trifonov) donant cabuda també a noms menys  coneguts a les sales de la ciutat, com el cas del director hongarès János Kovács.

La temporada, com és habitual, es repartirà entre el Palau de la Música i l’Auditori, atenent al format de les formacions (així com també a les dèries d’algun intèrpret) i començarà el proper 4 d’octubre amb el primer dels concerts ‘extraordinaris’, en tots els sentits: el del ja fix Danil Trifonov, amb un programa que gira al voltant de Chopin, amb la particularitat de contenir les 'Variacions sobre un tema de Chopin' de Frederic Mompou. El segon dels concerts fora del programa oficial anirà a càrrec de l’expert en Händel, Edward Higginbottom, que repetirà un Messies d’autèntica referència.

Pel que fa als concerts de la temporada regular, per no citar-los tots (es pot accedir a la programació complerta aquí) en destaquem el de Varvara amb els Da Camera Ensemble interpretant la darrera de les sonates per a piano de Beethoven i el Quintet La Truita de Schubert; el de Martha Argerich amb un programa  protagonitzat per les Escenes d’Infants de Schumann i amb peces per a dos pianos, amb Gabriele Baldocci, de Mozart, Rakhmàninov i Ravel; la Resurrecció de Mahler amb la Mariinsky i Gergeiv; una Heroica per la Philharmonia Orchestra dirigida per Karl-Heinz Steffens; un Rèquiem de Mozart per Kovács dirigint la Nacional d’Hongria; i una altra de les fites de la temporada: l’Orquestra de París amb Harding a la direcció oferint la Tercera de Brahms i el concert Emperdor amb Pires al piano.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet