ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Generalitat concedeix la primera edició del Guardó Pau Casals a Jordi Savall

22/3/2017 |

 

Aquest premi s'atorgarà amb periodicitat biennal i es concedirà a títol vitalici i honorífic, sense cap tipus de retribució

Jordi Savall en un concert recent al Liceu.

La Generalitat ha concedit la primera edició del Guardó Pau Casals al músic Jordi Savall, que es converteix d'aquesta manera en llegat d'honor de la cultura catalana, per representar, difondre i projectar-la a tot el món. El Govern, a proposta del Departament de Cultura, ha aprovat concedir aquest nou guardó al músic per la seva excel·lència en l'àmbit de la música antiga i per la seva contribució decisiva en la projecció internacional de la cultura catalana.

La distinció es fa ressò de la dilatada trajectòria professional de Jordi Savall, reconeguda internacionalment des de fa dècades a tot el món amb premis, distincions i programacions musicals, i que, per tant, permetrà al guardonat exercir les tasques de projecció i representació derivades del guardó. Per a la concessió del premi també s'ha tingut present l'intens treball i la tasca pedagògica del mestre Savall en l'àmbit de la cultura de la pau i de la defensa de la música com a fonament del diàleg intercultural.

El Guardó Pau Casals té una doble finalitat: d'una banda, distingir a personalitats rellevants de l'àmbit cultural català que hagin contribuït decisivament a la projecció exterior de la nostra cultura i, d'una altra banda, atorgar a les persones guardonades l'honor d'exercir durant dos anys naturals, de manera altruista i gratuïta, sota la denominació de llegat d'honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana a tot el món.

Amb l'acceptació del Guardó, Jordi Savall assumeix l'encàrrec de fer, durant aquest any i el 2018, tasques de projecció de la cultura catalana a tot el món, tant en el marc de les seves activitats professionals, com en tots aquells esdeveniments o actes culturals als quals pugui assistir a petició de la Generalitat.

El Guardó Pau Casals, que es va crear el passat mes de desembre, s'atorgarà amb periodicitat biennal i es concedirà a títol vitalici i honorífic, sense cap tipus de retribució, ha assegurat la Generalitat a través d'un comunicat. La relació de les persones candidates s'elabora i s'avalua amb la participació de la Fundació Pau Casals.

L'elecció de Pau Casals per donar nom al guardó es deu al fet que va ser un dels millors violoncel·listes del segle XX i és reconegut com un dels millors intèrprets i directors d'orquestra del seu temps en l'escena internacional; i que també va actuar com a ambaixador de Catalunya i de la cultura catalana.


El País

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet