ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orfeó Català, plat fort de l'Any Lluís Millet al Masnou

14/3/2017 |

 

Durant el 2017 s'organitzaran activitats per commemorar el 150è aniversari del naixement del músic

Els concerts seran els protagonistes, així com conferències divulgatives i exposicions

El tret de sortida de les activitats serà aquest mateix divendres amb una conferència sobre el llegat musical de Lluís Millet i un recital a càrrec de la soprano Anaïs Oliveras i el baríton Àlex Sanmartí. A partir d'aquí, i de cara a finals de mes, s'obriran al públic dues exposicions institucionals sobre el músic i compositor, a més d'activitats adreçades als escolars del municipi. El III Festival de Música del Masnou també oferirà dos concerts commemoratius, els dies 6 i 12 de maig, mentre que el dia 27 hi haurà la cantada infantil, en què participaran els alumnes de quart de primària de les escoles del municipi, que actuaran acompanyats per la coral alemanya Donna Canta i el Cor Scandicus del Masnou.

Per al 25 de juny, a les portes de la festa major del Masnou, hi ha programat el concert de la veterana coral barcelonina Orfeó Laudate, que celebrarà al Masnou el setanta-cinquè aniversari. Més endavant, de cara al 15 d'octubre, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou acostarà la música de Mozart, però també la de Millet, als més menuts amb l'espectacle La simfonia de les joguines. Ja el 24 de novembre, l'Ajuntament serà l'escenari de la presentació del treball guanyador de la setena beca de recerca local del Masnou, que enguany versarà sobre la figura de Lluís Millet. Els actes de l'Any Lluís Millet al Masnou es tancaran amb el concert dels cors infantils, mitjans i adults i el grup vocal a cappella de l'Escola Municipal de Música del Masnou.

“Millet és sens dubte un dels personatges més emblemàtics del municipi”, va manifestar l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), que va destacar la tasca feta per la comissió creada especialment per celebrar aquesta efemèride.

Un masnoví universal

Tot i néixer al Masnou, al carrer Lavadero, que actualment du el seu nom, la figura de Millet va depassar les fronteres locals. De ben petit va marxar a viure a Barcelona, on va començar la carrera musical. A banda de fundar –juntament amb Amadeu Vives– l'Orfeó Català, Lluís Millet serà també recordat, entre d'altres, pel fet de ser l'autor d'El cant de la senyera.

Lluís Arcal
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet