ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Vox Harmonica presenta ‘Club Monteverdi' al teatre El Maldà

10/3/2017 |

 

 

Club_Monteverdi_Vox_Harmonica

L’ensemble vocal Vox Harmonica presenta aquest diumenge, 12 de març, a les 12 h, l’espectacle Club Monteverdi, Scherzo musical de cites creuades, al teatre El Maldà (carrer del Pi, 5). Un homenatge al compositor natural de Cremona en el 450è aniversari del seu naixement.

L’espectacle reuneix sis personatges en un apassionant joc de cites creuades, tot reproduint les noves maneres de comunicar-se i relacionar-se avui dia. Amb dramatúrgia i direcció escènica de Jordi Pérez Solé, l’espectacle enllaça diversos madrigals i peces variades de Claudio Monteverdi per explicar històries quotidianes en què destaquen els affetti musicali (la música al servei de la paraula), dels quals Monteverdi va ser pioner. Madrigals i àries d’òperes com “Vorrei baciarti”, “Rosa del ciel”, “Zefiro torna”, “Lamento d’Arianna”, “Pur ti miro”, “Si dolce i’l tormento” o “Si, ch’io vorrei morire”, entre d’altres, articularan les trobades, les situacions i els sentiments dels protagonistes.

A l’escenari, els sis músics viuran històries diverses fent servir una nova app de cites en línia que encreua persones per afinitats. Alguns van a la recerca de la seva mitja taronja, d’altres a la recerca d’emocions fortes o simplement amb ganes de gaudir d’una bona experiència. Cites romàntiques, a cegues, fortuïtes, ensucrades, decebedores, excitants, impossibles, hipòcrites, a tres bandes… Tots esperen trobar algú especial que encengui la seva flama.

La proposta musical té l’assessorament d’Edwin Garcia, al seu torn tiorbista i membre de l’ensemble en aquest espectacle. Vox Harmonica està format per la soprano Anaïs Oliveras, la contralt Mariona Llobera, el tenor Carles Prat i el baix Antonio Fajardo, amb la col·laboració en aquesta producció de la mezzosoprano Eulàlia Fantova.

Club Monteverdi ha estat creat “per celebrar el 450è aniversari del naixement de Claudio Monteverdi [1567-1643] d’una forma més lúdica, intensa, moderna… diferent”, en paraules dels membres de la formació vocal Vox Harmonica. L’espectacle es podrà veure a la tardor en diverses funcions al teatre El Maldà.

Vox Harmonica és un grup vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XVI i XVII. La seva vocació és fer una relectura de les grans obres vocals d’aquests segles, amb una predilecció especial pel Renaixement tardà i el Barroc primerenc. Fundat a Barcelona el juny del 2015, està format per intèrprets d’ampli recorregut i experiència en la interpretació d’aquest repertori i col·laboren sovint amb altres grups musicals i directors de renom internacional, com Jordi Savall, Skip Sempé o Björn Schmelzer. Les seves interpretacions defugen la monotonia i busquen nous formats per presentar un repertori que avui dia encara té un gran atractiu.

Més informació sobre venda d’entrades a http://voxharmonica.wixsite.com/voxh.

 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet