ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El CEDOC posa en valor la figura de Francesc Pujol amb una mostra al Foyer del Palau de la Música

28/2/2017 |

 

Francesc Pujol, foto newsletter

Des d’avui dilluns, 27 de febrer, el Foyer del Palau de la Música Catalana acull l’exposició produïda pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) “Francesc Pujol i Pons. Del rigor al sentiment”, dedicada a Francesc Pujol i Pons (1878-1945), que va estar estretament vinculat a l’Orfeó Català: cantaire, professor, sotsdirector i director del cor com a successor de Lluís Millet i Pagès, a més va participar en nombroses activitats musicals de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.

La mostra, que vol reivindicar i acostar la figura del mestre Pujol al gran públic, en dóna a conèixer les diferents facetes al llarg de la vida. L’exposició consta de set plafons explicatius i set vitrines que contenen el testimoni documental de tota aquesta activitat musical, incloent-hi la seva extensa i rica obra compositiva, la faceta com a musicòleg especialitzat sobretot en el folklore musical de Catalunya, o la poc coneguda com a director de l’Orquestra de l’Associació d’Amics de la Música, formació que va estar activa del 1916 al 1923.

També va assumir l’administració de l’Orfeó Català i del Palau de la Música Catalana, tot organitzant concerts i portant-ne la comptabilitat; i va treballar amb intensitat com a bibliotecari i arxiver de l’Orfeó Català. Paral·lelament a aquestes tasques impulsà la «Revista Musical Catalana» de la primera etapa (1904-1936) i l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

La documentació de la mostra pertany al Fons Francesc Pujol que custodia el CEDOC i que inclou des de partitures manuscrites, programes de concerts i activitats, fotografies, documentació textual vària, així com una part important de correspondència. Una selecció de tot plegat, com també d’objectes personals es podran veure distribuïts en les set vitrines que integren l’exposició.

Exposició: “Francesc Pujol i Pons. Del rigor al sentiment”

Dates: del 27 de febrer al 14 de maig de 2017

Lloc: Foyer del Palau de la Música Catalana

Horari: de 10 a 23 h

Entrada lliure


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet