ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La JONC prepara audicions

22/9/2016 |

 

Renovarà la plantilla del 9 al 23 d’octubre

Un any més, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) busca músics destacats per tot Catalunya. A partir del 9 d’octubre començaran les proves a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.
Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Foto: Josep Molina

Amb aquestes audicions la JONC renova part de les plantilles de les seves orquestres, la JONC Alevins (fins a 18 anys) i la JONC (fins a 23 anys). L’accés a l’orquestra garanteix un primer període de dos anys de permanència. Un cop passats aquests dos anys, els músics poden renovar la titularitat anualment amb noves audicions. Les proves consisteixen en la interpretació d’una obra d’estil clàssic (de 1730 a 1830) i de diferents passatges d’orquestra de l’instrument, d’acord amb el que preveuen les bases publicades al seu web.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya va néixer el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 va passar a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des que va ser fundat fins al 2001, any en què Manel Valdivieso en va agafar el relleu com a director artístic.


440Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet