ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Malikian encisa de nou el públic en una sala plena

26/3/2018 |

 

Programa: Ara Malikian

Lloc i dia:Sala Prat del Roure d'Escaldes-Engordany

El reconegut artista arriba al cor dels assistents amb la interpretació d’algunes obres pròpies

L’artista mundialment reconegut, Ara Malikian, va tornar ahir a trepitjar Andorra, aquesta segona vegada amb la gira La increïble història del violí, que estrenava la temporada del Festival Internacional Colors de Música d’Escaldes-Engordany. A la sala Prat del Roure i davant 750 persones (fa dies que totes les entrades estaven exhaurides), el violinista va embadalir ahir a la tarda tots els assistents. A l’escenari el van acompanyar Humberto Armas a la viola, Héctor el Truco a la percussió, Cristina López al violoncel, Jorge Guillén del Castillo al violí, Tania Bernaez Abad al contrabaix, Nantha Kumar a les tables índies i Tony Carmona a la guitarra.

Malikian ha enregistrat més de 40 discos, ha creat la seva pròpia orquestra i ha participat en la producció d’infinitat d’espectacles, sempre sota dues premisses: apropar la música a tots els públics, tant la música clàssica com la popular; i assimilar la música d’altres cultures, sobretot de l’Orient Mitjà. Dins de la gira La increïble història del violí, Malikian se centra aquest any en el concepte de l’home i el violí.

La gira de l’artista se centra en el concepte de l’home i el violí i demostra un cop més el seu talent inesgotable
A l’espectacle va interpretar també obres de la seva autoria, com la deliciosa El vals de Kairo (dedicada al seu fill ), així com del seu admirat Paganini que tant joc li ha donat (els seus seguidors recordaran el divertit muntatge Pagagnini).
Amb 12 anys, Ara va donar el seu primer concert i, als 14, quan el director d’orquestra Hans Herbert-Joris ho va escoltar, va aconseguir que el Govern alemany li donés una beca a la Hochshule für Musik und Theater Hannover (va ser l’alumne més jove). Va completar els seus estudis a Londres i, des de fa més 17 anys, viu a Madrid. El seu pare, que el feia tocar fins que plorava d’esgotament, va morir fa tres anys.

La nova gira d’Ara Malikian és una demostració una vegada més del talent inesgotable del músic libanès, que porta les cançons a límits insospitats fent gaudir al públic amb espectacles únics. Malikian és un exemple de superació en molts sentits. D’una banda, el seu virtuosisme amb el violí està fora de tota consideració, expressant una delicadesa i una facilitat per fer vibrar les cordes fora del comú. De l’altra, la seva difícil infància sota el foc de la guerra al Líban explica en gran mesura la sensibilitat d’un artista inusualment mediàtic per al tipus de música que practica.



El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet