ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

125 anys de l'Escola Municipal de Música de Sabadell

19/12/2017 |

 

Programa: Obres de Purcell, Elgar i Vivaldi

Lloc i dia:Teatre Principal de Sabadell

Concert participatiu 125 anys Escola Municipal de Música de Sabadell

Obres de Purcell, Elgar, Vivaldi.

María Hinojosa, soprano. Elisenda Cabero, mezzosoprano. Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell i Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música de Sabadell. David Magrané, director. Josep Vila i Casañas, director.

Teatre Principal de Sabadell, 15-12-17.

 

 

 

Joventuts Musicals de Sabadell va oferir el seu darrer concert d’aquest 2017 celebrant una gran efemèride al Teatre Principal –ple com en les millors ocasions-, i sumant-se als actes i iniciatives del 125è aniversari de la fundació de l’Escola Municipal de Música de Sabadell.

 

La importància de cites com aquesta van més enllà del simbolisme i l’emotivitat perquè permeten el rodatge de músics en formació i la visibilitat pedagògica de la institució com quedava palès durant la primera part. David Magrané, al capdavant de l’ Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell, va dirigir la Música per a Abdelzaer Z570 de Purcell i la Serenata per a cordes Op. 20 d’Elgar de la que va sobresortir el Larghetto per la resolució expressiva gràcies a l’esforç d’un conjunt d’instrumentistes de diverses edats i nivells d’aprenentatge.

 

A la segona part, un aplec coral amb integrants de diverses formacions i antics cantaires juntament amb l’ Orquestra de Cambra del Conservatori de Sabadell dirigits per Josep Vila van entonar el Gloria RV 589 de Vivaldi. Tot i la desproporció entre el nombre de cantaires en cada corda, la tasca del director sabadellenc es va percebre en la definició del fraseig i l’articulació, així com en matisos dinàmics i accents que dotaven de color i intencionalitat al discurs musical. “Et in terra pax” o la fuga de “Cum Sancto Spiritu” demostraven el bon plantejament estructural de Vila, reforçat per aportacions individuals com l’oboè Iván Alcazo en el “Domine Deus” i la mezzosoprano Elisenda Cabero i la soprano María Hinojosa. Ambdues són veus reconegudes nacionalment i amb experiència internacional formades per la cantera musical sabadellenca que abordar amb solvència les seves particel·les. Especialment Hinojosa que manté el preciosisme tímbríc i puresa en les ornamentacions.

 

El cor infantil, repartit pel primer pis, però amb una actitud un lleument distreta, va arrodonir la vetllada afegint-se en puntuals intervencions que cercaven un efecte embolcallador de reminiscències estereofòniques. Els dos darrers números del Gloria de Vivaldi van cloure aquesta celebració de la que poques institucions poden gaudir. Un gran aniversari que reafirma l’èxit cultural de la ciutat i, en concret, de l’escola protagonista, alhora que les sinèrgies entre entitats, com recordaven els parlaments inicials de la presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, Joana Soler; el director de l’Escola Municipal de Sabadell, Joan Morera; i l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant.


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet