ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Celebració justificada i reeixida

5/12/2017 |

 

Programa: Celebrant Telemann

Lloc i dia:Auditori de Barcelona

G.Ph. Telemann: Suite en La menor, TWV 55: A2 (per a flauta de bec, cordes i baix continu), Sonata en Sol major, TWV 40:101 (per a dos violins), Concert en Re menor, TWV 52:D1 (per a dos chalumeaux, cordes i baix continu), Sonata en Fa major, TWV 43:F2 (per a dos chalumeaux, violins a l’uníson i baix continu), Concert en Do major, TWV 51:C1 (per a flauta de bec, cordes i baix continu). Johann Gottlieb Goldberg, Sonata en Do menor, DürG 14 (per a dos violins, viola i baix continu).

Il Guardino Armonico, Giovanni Antonini, direcció, flauta de bec i chalumeaux

Enguany commemorem els 250 anys de la mort de Georg Philipp Telemann, considerat com el millor músic alemany del Barroc, juntament amb els seus coetanis J. S. Bach i G. F. Händel i potser injustament com el menys valuós dels tres, tot i que en l’època era molt més famós que Bach. La seva llarga vida i gran capacitat de treball (va ser molt prolífic) fan que sempre descobrim obra nova en els seus concerts.

Per celebrar l’aniversari els amics de Música Antiga de l’Auditori de Barcelona van convidar un dels millors conjunts de petit format, Il Giardino Armonico, qui amb el seu creador Giovanni Antonini a la direcció i com a solista d’instruments de vent, van exhibir talent i saber fer, a banda d’una exquisida musicalitat, amb un programa amb Suites i Concerts per a flauta de bec i chalumeaux –la nostra caramella- del compositor homenatjat.

L’exhibició del líder va ser excel•lentment acompanyada per uns solistes d’altíssim nivell, entre els que en destacaríem els violins de Stefano Barneschi i Marco Bianchi, que varen tenir els seus minuts de merescuda glòria amb la Sonata en Sol major, TWV 40:101

Com a curiositat afegir la interpretació d’una peça de Johann Gottlieb Goldberg, més famós per ser el deixeble a qui Bach va dedicar les seves Variacions que no pas per les seves obres, la breu però interessant Sonata en Do menor, per a dos violins, viola i baix continu.

Sortosament aquest cop el públic barceloní va ser conscient de la qualitat de la proposta omplint fins el capdamunt la Oriol Martorell.


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet