ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

De ressonància

28/3/2017 |

 

Lloc i dia:Església de Sant Feliu de Sabadell

Obres de Couperin, Casanoves, Taulé, Sweelinck, Bach, Mendelssohn.  

Robert Ramírez, orgue.

Església de Sant Feliu de Sabadell. 26-3-17.

 

L’agenda musical de Sabadell és d’una salubritat i compromís envejables per a ciutats similars. Des de la responsabilitat política cal conservar-la, ponderar-la i potenciar-la com a element cívic idiosincràtic. Un exemple d’aquesta vitalitat és el cicle de concerts organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de Sabadell que mensualment oferirà un concert fins al juny a l’Església de Sant Feliu. El format segueixen revelant-se adients i l’assistència s’incrementa sessió a sessió.

 El jove organista Robert Ramírez va oferir un repertori variat que transitava des del barroc primerenc de Sweelinck al tardà de Couperin al segle XX atenent les arrels sabadellenques d’Albert Taulé. Amb les tres peces incloses (“Déu vos salve, Maria”, “Pietat oh Déu” i “Magnificat”) se’l memorava en el Xè aniversari del seu traspàs. Un altre aniversari sabadellenc, no tant rodó però just a reivindicar, el 270è natalici de Narcís Casanoves també hi va tenir cabuda.

Ramírez és un organista que sap extreure un tarannà quasi orquestral i espectacular de l’orgue, amb sonoritats massives i denses que voregen la saturació de la sala. Quelcom que no li manlleva la delicadesa i el lirisme en corals com “O mensch, bewein dein Sünde gross”. Només plus de claredat en els plans sonors en un domini tècnic i musicalitat fefaent, el corroborarà com un dels grans talents de l’instrument la pròxima dècada. En aquest sentit va sobresortir en el Preludi i fuga en La menor de Bach i en la Sonata III de Mendelssohn en una exhibició d’innegable impacte emocional, assolit també per la vibració i la reverberació.


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet