ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Emblema de la ciutat

18/7/2017 |

 

Lloc i dia:Amfiteatre Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Banda de Música de Sabadell. Bernat Castillejo, director.

Amfiteatre Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. 13-7-17.

 

El carisma de la Banda de Música de Sabadell és percep entre el públic. Com a formació centenària les seves convocatòries són motiu d’orgull i vitalitat cultural. Alhora, una oportunitat per la majoria de joves músics que la integren que assoleixen un rodatge i aprenentatge necessari en la difícil carrera professional. En aquest sentit, un titular com Bernat Castillejo, músic integral, aporta un serietat i rigor que va més enllà del concert.

L’actuació de dijous mostrava novament els mèrits, la constància i l’habilitat de Bernat Castillejo per programar amb gust configurant un repertori assequible als músics, atractiu al públic i amb la inclusió d’alguns músics considerats –falsament- menors amb peces infreqüents i eficaces. I també, com arranjador d’algunes de les obres interpretades, en una tasca no gaire dissímil d’un perfil avui dia pretèrit com el de kapellmeister i que ell reencarna amb passió i amb ofici.

En aquest sentit la interpretació de la Introducció i dansa de Joaquim Serra, la Irish tune from de County Derry de Percy Grainger o l’aplec de composicions de Leroy Anderson combinaven l’atractiu de sortir del cànon, el bon gust musical i l’oportunitat de lluïment del conjunt i algunes seccions com les de flauta i trompeta. Al marge, també cal lloar significatives intervencions dels primers faristols de clarinet, saxòfon, oboè i flauta amb capacitat de matís i musicalitat, per exemple a l’obertura d’ El baró gitano d’Strauss i les Quatre danses gitanes de Van der Roost. Al final, enmig de l’entusiasme general que passava per alt petites errades individuals, la sardana Sabadell de Joaquim Serra tancava una trobada musical que no pot faltar en cicle com el Fresc Festival de Sabadell. 


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet