ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Un concert de la GIO, i molt més, a l'Auditori de Girona

6/2/2017 |

 

Programa: Cinquè aniversari de la Giorquestra

Lloc i dia:Auditori de Girona

La commemoració del cinquè aniversari de la Giorquestra, que va incloure l'estrena d'una obra d'Albert Guinovart, va obrir ahir una campanya de suport a la recerca contra el càncer

Sota la direcció de Marcel Sabaté, la GIO, amb una setantena de músics a l'escenari, va oferir les espectaculars 5a simfonia de Beethoven i l'Obertura 1812 de Txaikovski, i una estrena: Núria, un poema simfònic que Albert Guinovart ha compost en memòria de la mare de Marcel Sabaté i Jaume Sabaté (director general de la GIO), morta de càncer. “M'ha costat; he mirat de buscar l'equilibri entre la tragèdia i l'esperança”, va explicar en un acte previ al concert. La recaptació que s'obtingui amb el DVD que s'editarà del concert es destinarà a un projecte internacional de recerca oncològica de l'equip del doctor Jordi Frigola, de l'Institut de Biomedicina de Girona. En el projecte hi ha implicada Vanessa Nueda, autora d'un blog (El crep de mi vida) en què narra la seva experiència amb aquesta malaltia.

Abans de l'actuació, Guinovart, Nueda i Frigola van explicar la seva col·laboració. La bloguera va qualificar de “vertaders herois que poden salvar vides” els científics que fan recerca per trobar una cura al càncer i va animar a col·laborar amb la campanya. “La investigació és molt important, però l'hem de fer possible.” Per la seva banda, l'investigador va fer notar la transcendència de l'ajuda, ja que –va assegurar– és molt difícil trobar finançament per a la recerca bàsica, com la que està fent el seu equip, centrada a esbrinar la manera com es duplica el material genètic de les cèl·lules.

L'Auditori no es va acabar d'omplir. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, van ser algunes de les personalitats que hi van assistir. L'esdeveniment el va emetre en directe Catalunya Música, en el marc del seu 30è aniversari.


Ramon Estéban
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet