ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

En el ressò de l'orgue

9/2/2017 |

 

Programa: Obres de Sweelinck, Bruna, Bach, Lemmens, Iotti, Mathias.

Lloc i dia:Església de Sant Feliu de Sabadell

Obres de Sweelinck, Bruna, Bach, Lemmens, Iotti, Mathias.

Carme Godall, orgue.

Església de Sant Feliu de Sabadell. 5-2-17.

 

L’agenda musical de Sabadell és d’una salubritat i compromís envejables per a ciutats similars. Des de la responsabilitat política cal conservar-la, ponderar-la i potenciar-la com a element cívic idiosincràtic. Un exemple d’aquesta vitalitat és el cicle de concert organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de Sabadell que mensual oferirà un concert fins al juny a l’Església de Sant Feliu. El format i l’horari són adients a jutjar per l’assistència i l’ acollida, que contribueix amb la voluntat –econòmica-.

Carme Godall va oferir un repertori variat que transitava des del primer barroc al segle XX fent gala del domini tècnic i musicalitat de l’escola a la que pertany: la de l’excel·lència de Montserrat Torrent. Van sobresortir peces com les Letanies de la Verge de Pau Bruna, el Concert en Sol BWV 592 de Bach, la Fanfara-Adoració de Lemmens o la sensibilitat del Petit Coral de Guido Iotti resoltes amb eficiència tant en el plantejament formal i de fraseig com en  els passatges de major complexitat textural i de canvis de registres.

Unes breus pinzellades informatives al programa de mà arrodonirien una iniciativa que compta amb tres elements bàsics: un bon instrument, una bona acústica i la voluntat de seguir endavant. Per cert, simfonies com la Cinquena de Mahler o la Vuitena de Bruckner tenen transcripcions formidables per a l’ instrument. Una convocatòria amb l’intèrpret adequat sobrepassaria la mera cita en el calendari musical sabadellenc. Segurament, a Catalunya encara no s’hagin ofert en aquestes adaptacions. 


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet